~ 5-DAAGSE NORMANDIË DELUXE BATTLEFIELDTOUR ~
24 t/m 28 maart 2018
De Normandië Deluxe tour kost €699,- euro p.p. in 2 of 3-persoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer is €120,- euro in totaal.
Nog 2 plekken over! Boek nu met €20,- euro last minute korting

cropped symbolAltijd al eens een Battlefield tour naar Normandië willen doen, maar liever in een kleinere groep en met wat meer luxe tijdens de reis waarbij u nergens aan hoeft te denken? Dan is de Normandië Deluxe reis misschien wel iets voor u! Tijdens deze complete reis komen er veel indrukwekkende plaatsen van Normandië aan bod en reizen we met een kleiner gezelschap (maximaal 30 personen in plaats van 50), waardoor er meer ruimte is om stil te staan bij de gebeurtenissen. Verder verblijven we in een luxe landhuis uit de 13e eeuw, hebben we een aangepast bijzonder programma, rijden we in een Top Class bus met panorama dak met vele extra’s en zitten ook alle maaltijden bij de reissom inbegrepen!
setra-topclass-touringcar-bus-2016-img_0543_bew_jpg-300x225
INBEGREPEN IN DE NORMANDIË DELUXE REIS:
images star Vervoer per luxe Top Class touringcar van Kras met panorama dak en veel luxe extra’s vanuit Utrecht (P+R Utrecht Lunetten) met extra opstapplek in Breda (Prinsenbeek Station).
images star 4x overnachting in het karakteristieke hotel; Ferme de la Rançonnière.
images star4x uitgebreid ontbijt buffet, 4x lunchpakket  en 4x driegangen diners.
images starEntreegelden voor 11 musea (waaronder een D-Day experience in een flight simulator!)
images starAangepast programma (waaronder een avondwandeling en meditatie op het strand!)
images starTijdens de gehele tour voorlichting, informatie, toelichting, commentaar en achtergronden over de slag om Normandië, verzorgd door gids Danny Frenken.
images starRondritten naar alle kenmerkende plekken van Normandië met een kleine groep.
images starEen uitgebreide excursie gids
images starToeristenbelasting
Foto 1 - Etretat (shutterstock_40646746) kleinfixed mapnormandie-1

PROGRAMMA:
Dag 1
Vandaag zullen we vertrekken vanuit Utrecht om 07:00 uur (P+R Utrecht Lunetten), met een extra tussenstop in Breda om 08:00 uur (Prinsenbeek Station). Tijdens de rit zullen er films en documentaires worden getoond over de invasie en tevens zullen er enkele stops plaatsvinden bij wegrestaurants. Eenmaal in Normandië aangekomen zullen we als eerste een stop maken bij de oorlogsbegraafplaats Ranville, waar veel slachtoffers liggen begraven van de 6e luchtlandingsdivisie. Hierna rijden we door in de richting van Bénouville, waar de Pegasus Bridge zich bevindt en waar we ook het museum zullen bezoeken die speciaal gewijd is aan de 6th British Airborne Divisie. Op deze plek staat de bekende brug, een kopie van een Horsa Glider en talloze andere objecten. Na deze korte introductie en bezoek aan het museum, rijden we naar ons  luxe13e eeuwse boerderijhotel ”Ferme de la Ranconniere”waar we de komende dagen zullen overnachten en waar we ook zullen genieten van de 3-gangen diners.
bristihcemfr-minIMG_20160504_175114ferme de la ranconniere

Dag 2
Na het uitgebreide ontbijtbuffet zullen we vandaag vertrekken richting de mooie stad Bayeux! In de Tweede Wereldoorlog is Bayeux de eerste grotere plaats die op D-Day bevrijd werd en daardoor is de stad gelukkig grotendeels gespaard gebleven. Tijdens onze halve dag in Bayeux zullen we meerdere plekken bezoeken, waaronder het Memorial museum of the Battle of Normandy, de imposante Notre Dame Kathedraal, het eeuwenoude ”Tapijt van Bayeux”, en de Britse militaire begraafplaats. Na Bayeux vervolgen we onze weg naar de batterijen van Longues sur Mer.  Deze batterij is uitgerust met 150mm kanonnen, gevestigd in kazematten en een range-finding post, ingebed in de zijkant van de klif. De Longues sur Mer batterij is de enige batterij in de regio die nog in het bezit is van goed bewaarde kanonnen. Als afsluiter van de dag brengen we nog een bezoek aan de kunstmatige haven in Arromanches met daarbij het Musée du débarquement.  De kunstmatige haven in Arromanches was essentieel om versterkingen en materiaal naar het continent te krijgen en is nog altijd goed zichtbaar wanneer we deze plek en het museum bezoeken. Na het museum zullen we nog een bioscoop in gaan waar een 360 graden film wordt vertoond over de Battle of Normandy.
bayeux kathedraalBatterie-allemande-de-Longu-3-mind...Arromanches (7)

Dag 3
We beginnen de dag vandaag met een bezoek aan het Overlord museum vlakbij Omaha Beach. Dit museum vertoond de periode van de geallieerde landingen tot aan de bevrijding van Parijs. Hier zijn ook persoonlijke items te bezichtigen en meer dan 35 tanks, voertuigen en wapens. Na het bezoek aan het museum rijden we door naar de Amerikaanse begraafplaats Colleville sur Mer, uitkijkend op het strand van Omaha Beach. Op deze immense begraafplaats van 70 hectare groot, liggen in totaal 9.387 gedenktekens die in kaarsrechte lijn lopen over het gazon. Deze plek is wereldwijd bekend geworden vanwege de scène in Steven Spielbergs ‘Saving Private Ryan’.  Na dit indrukwekkende bezoek rijden we door naar Pointe du hoc, een maanlandschap van kraters en bunkers op een klip langs de Normandische kust tussen Omaha en Utah Beach. Hierna staat een rondleiding bij “Grandcamp Maisy” op de planning, een onlangs opgegraven en vergeten bunkercomplex. De Duitse begraafplaats ”La Cambe” komt als laatste aan bod. Hier zal bij een bepaald graf het verhaal verteld worden over een bekende Duitse tank-ace.
1472477827_tmp_bgrandcamp maisyklein3_resized

Dag 4
We beginnen de dag met het rijden door Carentan om te zien waar onder andere Easy company heeft gestreden om deze plaats in te nemen. Hierna zullen we een highlight van de tour beleven door naar het paratroopers museum ‘’Dead man’s corner’’ te gaan in St-Côme-du-Mont. Hier zullen we namelijk ook in een flight simulator van een Dakota C47 gaan zitten om de D-Day experience nog indrukwekkender te maken. De tocht zullen we voortzetten naar St. mere Eglise. Hier bezoeken we het Airborne museum die een eerbetoon brengt aan de legendarische gebeurtenissen van de Amerikaanse parachutisten uit de 82e en de 101e divisie die werden gedropt boven Sainte-Mère-Eglise tijdens de nacht van 5 op 6 juni 1944. Hierna kunt u de bekende kerk bezoeken waar het verhaal over John Steele wordt verteld. De batterij van Azeville staat daarna op de planning en hier zullen we een rondleiding krijgen door de gangenstelsels van dit voormalig Duitse complex. Na deze rondleiding zullen we een strandwandeling maken op Utah Beach met optioneel een meditatie/bezinningsmoment op het strand als daar animo voor is. Mocht de tijd het toelaten dan zullen we ook nog het monument bij Brecourt Manor bezoeken waar Lieutenant Winters (bekend van Band of Brothers) destijds  met zijn mannen van Easy Company,  de taak kreeg om de Duitse kanonnen uit te schakelen. We zullen de dag afsluiten met een bezoek aan het kerkje van Angoville-au-plain, waar tijdens de Battle of Normandy een hulppost was opgezet. Optioneel is er in de avond nog een avondwandeling gepland waarbij onze gids u mee terug neemt in de tijd met behulp van verhalen en attributen over de Tweede Wereldoorlog in het gebied rondom het hotel.
dakota experiencest mere egliseUtah Beach (1)

Dag 5
De laatste dag zullen we afsluiten met een bijzonder bezoek aan de Hillman batterij. Hillman was de commandopost van waaruit de Duitse verdediging van het gebied werd geleid, wat bestond uit 18 betonnen bunkers, ingegraven tot 4 meter diep, onderling verbonden via een ingewikkeld loopgravennetwerk. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht op de gehele kusstrook van Sword Beach en zullen we een uitgebreide rondleiding krijgen door een aantal bunkers die authentiek zijn ingericht naar hoe het er vroeger uitzag. Aan alles komt helaas een eind en we zullen na deze informatieve en indrukwekkende 5 dagen weer terug rijden naar Breda, met als eindpunt Utrecht omstreeks 20:00 uur.

~Het programma zoals hier is voorgesteld is geheel onder voorbehoud. Indien door onvoorziene omstandigheden hiervan afgeweken moet worden, kan de organisatie niet aansprakelijk worden gesteld~
DSC00803-minkras

ACCOMMODATIE:
Tijdens deze Normandië Deluxe tour zullen we overnachten in het mooie Ferme de la Rançonnière. Deze karakteristieke middeleeuwse boerderij uit de 13e eeuw ligt op 3 km van de kust van Normandië. Het heeft traditioneel ingerichte kamers, allemaal met een eigen badkamer, een satelliet-tv en gratis WiFi. In het restaurant van het Ferme de la Rançonnière worden regionaal geïnspireerde Franse gerechten en een ontbijtbuffet geserveerd. U kunt ook heerlijk ontspannen met een drankje bij de bar van het hotel, in de tuin of op het terras. Het hotel bevindt zich in een rustige, groene omgeving in het vredig dorpje Bessin, het land van Willem de Veroveraar. Ferme de la Ranconniere scoort een 9.1 op Booking.com en staat op nummer 5 van de beste hotels in Normandië!
chambres-dhôtes-normandie traditionelle piece3 chambre-supérieureranconniere

REISSOM EN TOESLAGEN:
images starDe gehele reissom bedraagt €699- euro per persoon op basis van een twee of driepersoonskamer.
images star
Toeslag 1-persoonskamer is €120,- in totaal.
images star
Reis en/of annuleringsverzekering door deelnemers zelf af te sluiten.
images star
Het minimum aantal deelnemers is 20 personen en maximaal 30.
images star
Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van  €100,00 per persoon
images starBoek nu met €20,- euro last minute korting per persoon!

cropped symbol

Na uw aanmelding krijgt u op korte termijn de boekingsbevestiging toegezonden naar het opgegeven e-mailadres. Hierin staan ook de gegevens om uw betaling te voldoen. Houdt er rekening mee dat als u lang wacht met opgeven, de bus vol kan zijn. Hierdoor moeten we helaas elk jaar mensen teleurstellen. Heeft u nog vragen, neem dan contact op middels ons contactformulier.

Aanmelden  Contact