Battlefield Bus Tours organiseert busreizen naar Auschwitz, Normandië en het Ardennenoffensief en is opgericht door Anne Ratterman. Sinds mijn jeugd ben ik al geïnteresseerd in de verhalen en gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Na mijn opleiding International Tourism Management aan de NHTV in Breda besloot ik om mijn passie te vervullen en begon reizen te organiseren naar plekken waar hevig gevochten is en waar een geschiedenis zich heeft afgespeeld die nooit vergeten mag worden. Momenteel werk ik aan de gehele organisatie van de aankomende tours naar Normandië, Auschwitz en het Ardennenoffensief en zal er ook alles aan doen om de beleving tijdens de reizen tot in de puntjes te verzorgen voor iedereen die met ons meegaat. De missie van deze reizen is om het verhaal over te laten brengen van de gebeurtenissen die in de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden en daarom is er ook gekozen voor een samenwerking met Danny Frenken. Danny is gids bij Hell’s Highway Battlefield Tours en heeft al jaren ervaring met het rondleiden van mensen die een interesse hebben in de oorlog. Ook zal hij ervoor zorgen dat u op een interactieve manier wordt meegenomen in de achtergrond van deze historische gebieden.

bbo1

Graag wil de gids zich ook aan u voorstellen. Mijn naam is Danny aka “Bones” en ik woon in het mooie Limburg. Na mijn periode als beroeps militair ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de geschiedenis van de Tweede Wereld oorlog. Dit mede door de geschiedenis die mijn familie tijdens deze oorlog heeft moeten meemaken. Al enige jaren ben ik ook een actief verzamelaar van WW2 items en bestudeer ik de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Sinds 4 jaar ben ik een actief lid van de re-enactment vereniging Triple A. Hierbij laten wij als groep de mensen kennis maken met levende geschiedenis. Hoe leefden onze bevrijders destijds, wat voor materiaal hadden ze tot hun beschikking enz. Dit alles laten we op diverse evenementen door heel Nederland aan u zien. De afgelopen jaren heb ik met de reizen van Hell’s Highway Battlefield Tours de mooiste contacten opgebouwd, heb ik meer over de geschiedenis geleerd en heb ik nog meer respect gekregen voor wat de bevrijder voor ons heeft gedaan. Als battlefield Tourguide neem ik u mee naar de gedenkplaatsen van de slachtoffers en de rustplaatsen van onze geallieerde bevrijders. Hier zal ik de verhalen en feiten vertellen hoe onze bevrijders felle strijd hebben geleverd om Europa te bevrijden. Hopelijk tot snel!danny gids foto

Tijdens al onze reizen hebben wij een goede vaste chauffeur die zich ook graag aan u voor wil stellen. Mijn naam is Ben Burgers en woon in Breda. Al enige jaren ben ik touringcarchauffeur, eerst bij Brabant Expres, daar al vele reizen naar Normandië gereden te hebben en nu bij Kras reizen. Oorlog heeft mij altijd al enorm geïnteresseerd en ik ben daardoor nog meer te weten gekomen. Anne heb ik ontmoet toen zij met haar afstudeerstage bezig was. Op deze reis was er een goede klik en rij nu al een aantal jaar voor Battlefield Bus Tours. Samen met Anne en Danny vormen wij een goed team, zodat wij voor de reizigers een goede indruk kunnen geven wat er in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld.